Pokaż uproszczony rekord

Życie Weterynaryjne

dc.contributor.authorWeiner, Anna
dc.contributor.authorSkowronek, Martyna
dc.contributor.authorMazur - Frejowska, Monika
dc.contributor.authorKwiatek, Krzysztof
dc.date.accessioned2024-11-28T13:51:00Z
dc.date.available2024-11-28T13:51:00Z
dc.date.issued2024
dc.identifierhttps://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/740
dc.identifier.issn0137-6810
dc.identifier.urihttps://zycie-weterynaryjne.pl/rocznik-99-rok-2024/
dc.description.abstractThe available literature provides information on the use of insects as processed insect protein (PAP) in food pets. A high protein content, including exogenous amino acids and fat, is a characteristic of all developmental stages of insects. The nutrients found in processed insect protein are influenced by their stage of development, production conditions, and the feed and material used to grow them. The use of insect PAP in the pet food industry is also supported by the evolutionary adaptation of their wild ancestors to collect insects in the natural environment. In diets for pets containing feed material obtained from insects, full-fat or defatted PAP from black fly and mealworm larvae and house cricket imago were most often used. Beside that pasteurised or blanched larvae homogenates can be used as meat substitutes in dry and wet pet food.
dc.language.isoPL
dc.publisherKrajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna
dc.subjectowady
dc.subjectodżywianie
dc.subjectPAP
dc.titleZnaczenie przetworzonego białka owadziego w żywieniu zwierząt domowych
dcterms.bibliographicCitation2024 nr 10 s. 20-25
dcterms.titleŻycie Weterynaryjne


Pliki tej pozycji

PlikRozmiarFormatPrzeglądanie

Nie ma plików powiązanych z tą pozycją.

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord