Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

    • Zaloguj
    Zobacz pozycję 
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Publikacje
    • Zobacz pozycję
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Publikacje
    • Zobacz pozycję
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Znaczenie przetworzonego białka owadziego w żywieniu zwierząt domowych

    Życie Weterynaryjne

    Thumbnail
    Data
    2024
    Autor
    Weiner, Anna
    Skowronek, Martyna
    Mazur - Frejowska, Monika
    Kwiatek, Krzysztof
    Metadane
    Pokaż pełny rekord
    Streszczenie
    The available literature provides information on the use of insects as processed insect protein (PAP) in food pets. A high protein content, including exogenous amino acids and fat, is a characteristic of all developmental stages of insects. The nutrients found in processed insect protein are influenced by their stage of development, production conditions, and the feed and material used to grow them. The use of insect PAP in the pet food industry is also supported by the evolutionary adaptation of their wild ancestors to collect insects in the natural environment. In diets for pets containing feed material obtained from insects, full-fat or defatted PAP from black fly and mealworm larvae and house cricket imago were most often used. Beside that pasteurised or blanched larvae homogenates can be used as meat substitutes in dry and wet pet food.
    URI
    https://zycie-weterynaryjne.pl/rocznik-99-rok-2024/
    Zbiory
    • Publikacje [640]

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Przeglądaj

    Całe RepozytoriumZbiory i kolekcjeDaty wydaniaAutorzyTytułyTematyTa kolekcjaDaty wydaniaAutorzyTytułyTematy

    Moje konto

    Zaloguj

    Statystyki

    Przejrzyj statystyki użycia

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV