Pokaż uproszczony rekord

Rozdział: Pozostałości substancji farmakologicznie czynnych w miodach pozyskiwanych w polskich pasiekach

dc.contributor.authorMitrowska, Kamila
dc.contributor.editorKobiałka, Teresa
dc.date.accessioned2023-01-03T13:10:24Z
dc.date.available2023-01-03T13:10:24Z
dc.date.issued2022
dc.identifierhttps://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/425
dc.identifier.isbn978-83-961646-6-7
dc.description.abstractMiód jest powszechnie uważany za produkt naturalny i zdrowy. Musi spełniać określone wymogi, w tym być wolny od jakichkolwiek dodatków czy substancji obcych. Stosowanie w celach profilaktycznych czy leczniczych substancji farmakologicznie czynnych u pszczół może prowadzić do gromadzenia się ich pozostałości w produktach pszczelich, w tym w miodzie, co może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumenta.
dc.language.isopl
dc.subjectpozostałości
dc.subjectleki wterynaryjne
dc.subjectsubstancje farmakologicznie czynne
dc.subjectmiód
dc.subjectpszczoły
dc.titleKalendarz Pszczelarza z Pasją 2023. Pożytki i Karmienie Pszczół
dc.typeBook chapter
dcterms.bibliographicCitation2022, rozdział s. 258-264
dcterms.titleRozdział: Pozostałości substancji farmakologicznie czynnych w miodach pozyskiwanych w polskich pasiekach


Pliki tej pozycji

PlikRozmiarFormatPrzeglądanie

Nie ma plików powiązanych z tą pozycją.

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

  • Rozdział [56]
    rozdział z książki, rozdział z monografii

Pokaż uproszczony rekord