Kalendarz Pszczelarza z Pasją 2023. Pożytki i Karmienie Pszczół
Rozdział: Pozostałości substancji farmakologicznie czynnych w miodach pozyskiwanych w polskich pasiekach
dc.contributor.author | Mitrowska, Kamila | |
dc.contributor.editor | Kobiałka, Teresa | |
dc.date.accessioned | 2023-01-03T13:10:24Z | |
dc.date.available | 2023-01-03T13:10:24Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier | https://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/425 | |
dc.identifier.isbn | 978-83-961646-6-7 | |
dc.description.abstract | Miód jest powszechnie uważany za produkt naturalny i zdrowy. Musi spełniać określone wymogi, w tym być wolny od jakichkolwiek dodatków czy substancji obcych. Stosowanie w celach profilaktycznych czy leczniczych substancji farmakologicznie czynnych u pszczół może prowadzić do gromadzenia się ich pozostałości w produktach pszczelich, w tym w miodzie, co może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumenta. | |
dc.language.iso | pl | |
dc.subject | pozostałości | |
dc.subject | leki wterynaryjne | |
dc.subject | substancje farmakologicznie czynne | |
dc.subject | miód | |
dc.subject | pszczoły | |
dc.title | Kalendarz Pszczelarza z Pasją 2023. Pożytki i Karmienie Pszczół | |
dc.type | Book chapter | |
dcterms.bibliographicCitation | 2022, rozdział s. 258-264 | |
dcterms.title | Rozdział: Pozostałości substancji farmakologicznie czynnych w miodach pozyskiwanych w polskich pasiekach |
Pliki tej pozycji
Plik | Rozmiar | Format | Przeglądanie |
---|---|---|---|
Nie ma plików powiązanych z tą pozycją. |
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
-
Rozdział [56]
rozdział z książki, rozdział z monografii