Pokaż uproszczony rekord

Hodowca drobiu

dc.contributor.authorWeiner, Anna
dc.contributor.authorKwiatek, Krzysztof
dc.date.accessioned2024-11-27T12:09:43Z
dc.date.available2024-11-27T12:09:43Z
dc.date.issued2024
dc.identifierhttps://dspace.piwet.pulawy.pl/xmlui/handle/123456789/735
dc.identifier.issn1425-963X
dc.identifier.urihttps://www.portalhodowcy.pl/czasopisma/hodowca-drobiu/hodowca-drobiu-archiwum/518-hodowca-drobiu-2-2024
dc.description.abstractUboczne produkty pochodzenia zwierzęcego (UPPZ) są to całe zwierzęta martwe lub ich części, produkty pochodzenia zwierzęcego lub inne produkty otrzymane ze zwierząt nieprzeznaczone do spożycia przez ludzi. Podlegają klasyfikacji, ze względu na stwarzany przez nie poziom zagrożenia dla zdrowia ludzi i zwierząt , na trzy kategorie: 1 – materiały szczególnego ryzyka, 2 – materiały wysokiego ryzyka i 3 – materiały niskiego ryzyka. Przypisanie do danej z nich determinuje zasady postępowania z nimi oraz możliwości ich wykorzystania.
dc.language.isoPL
dc.publisherPro Agricola
dc.subjectUPPZ
dc.titleProdukty uboczne pochodzenia zwierzęcego - źródła i kategorie materiałów pochodzenia zwierzęcego
dcterms.bibliographicCitation2024 nr 2
dcterms.titleHodowca drobiu
dc.identifier.doihttps://www.portalhodowcy.pl/czasopisma/hodowca-drobiu/hodowca-drobiu-archiwum/518-hodowca-drobiu-2-2024/6236-hodowca-drobiu-2-2024


Pliki tej pozycji

PlikRozmiarFormatPrzeglądanie

Nie ma plików powiązanych z tą pozycją.

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord