Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy

    • Zaloguj
    Zobacz pozycję 
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Publikacje
    • Zobacz pozycję
    •   Strona główna Repozytorium
    • PIWet - PIB
    • Publikacje
    • Zobacz pozycję
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Przetworzone białka zwierzęce w żywieniu zwierząt gospodarskich - aspekty prawne stosowania i kontroli laboratoryjnej w paszach

    Polskie Drobiarstwo

    Thumbnail
    Data
    2023
    Autor
    Weiner, Anna
    Skowronek, Martyna
    Mazur - Frejowska, Monika
    Kwiatek, Krzysztof
    Metadane
    Pokaż pełny rekord
    Streszczenie
    Odnotowane w ostatnim okresie sytuacje kryzysowe w sektorze drobiarskim związane z obecnością niedozwolonych przetworzonych białek zwierzęcych (PAP) w mieszankach paszowych wskazują na potrzebę upowszechniania zasad stosowania i kontroli PAP w żywieniu zwierząt gospodarskich. Stąd w niniejszej pracy starano się, aby te aspekty stały się przedmiotem szerszego omówienia i dyskusji. Oprócz aspektów prawnych, żywieniowych przedstawiono zakres prowadzonej w naszym kraju urzędowej kontroli laboratoryjnej pasz w kierunku obecności i identyfikacji gatunkowej PAP.
    URI
    https://polskie-drobiarstwo.pl/archiwum/artykuly-czasopisma/694
    Zbiory
    • Publikacje [646]

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Przeglądaj

    Całe RepozytoriumZbiory i kolekcjeDaty wydaniaAutorzyTytułyTematyTa kolekcjaDaty wydaniaAutorzyTytułyTematy

    Moje konto

    Zaloguj

    Statystyki

    Przejrzyj statystyki użycia

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontakt z nami | Wyślij uwagi
    Theme by 
    Atmire NV